מלאו פרטים ונחזור בהקדם
loading
לכל שאלה חייגו:
05254606200525460620

בדיקת אבהות

בדיקת אבהות היא בעצם אותה בדיקת דם או רוק המתבצעת על פי חוק מידע גנטי , מטרת הבדיקה היא לקבוע את זהות האב . הבדיקה כאמור מתבצעת רק על פי צו של בית המשפט לענייני משפחה וניתן פסק דין בהתאם לתוצאות הבדיקה או בהתאם לפסיקה אחרת של בית המשפט בתביעת האבהות.  

קיימים מקרים מובהקים בהם מתבקשת ביצועה של בדיקת אבהות , נמנה את המקרים השכיחים בהם עותרים לבתי המשפט  בבקשה/תביעה לביצוע בדיקת אבהות .

א -במקרה שלגבר יש ספק באבהותו והוא מעוניין לקבל הוכחה חד משמית לכך כי הוא אביו של הילד .במקרה שגם האבא וגם האמא מסכימים לבצע בדיקת רקמות הם יגישו בקשה בהסכמה לביצוע בדיקת רקמות ויקצרו משמעותית  את התהליך .

ב – כאשר אישה נשואה ילדה ילד מגבר שאינו בעלה .

ג – גבר שמתכחש לאבהותו . היינו ברור שהגבר הוא האבא אולם הוא מסרב להירשם כאביו של הילד והאישה מבקשת לקבל פסק דין הצהרתי לגבי אבהותו. העיקרון המנחה את בתי המשפט במקרה זה הוא זכותו של הילד לדעת מי אביו.

ד – זוג שאינו נשוי – כאשר האבא לא נירשם במשרד הפנים כאביו של הילד וזאת בתוך שנה מהולדת הילד. אם עשו זאת בתוך שנה מיום היוולדו די בהצהרה כי הילד של האב על מנת לאשר את הרישום בשרד הפנים אולם לאחר שנה אין די הצהרה ויש לבצע בדיקה גנטית ולהגיש תביעת אבהות בהתאם.

ה- כאשר ההורים הם זוג מעורב , היינו אחד יהודי ואחד אזרח זר, המדינה מבקשת לוודא כי הילד אכן של ההורים וזאת על מנת להימנע ממצב של הצהרות פיקטיביות שמטרתן לקבל אזרחות ישראלית במרמה.

ו -  ילדים שנולדו בתהליך של פונדקאות בחו"ל. על ההורים להוכיח קשר גנטי לתינוק באמצעות בדיקת אבהות. על ההורים להגיש תביעת אבהות ולאחר קבל תוצאותיה ירשם התינוק כבנם , כמובן התאם לתוצאתו הבדיקה.

לקבלת יעוץ, השאירו כאן פרטים

loading