מלאו פרטים ונחזור בהקדם
loading
לכל שאלה חייגו:
05254606200525460620

זכויות רכוש בירושה

זכויות רכוש/נכסים שאחד מבני הזוג  קיבל בירושה במהלך החיים המשותפים או לפני החיים המשותפים הם זכויות אשר לגביהם לא יחול שיתוף והם נשארים זכויות /נכסים הנשארים בבעלותו של בן או בת הזוג שירש אותם . כך נקבע בחוק יחסי ממון .

אולם כאשר אחד הצדדים מגלה כוונת שיתוף ברכוש שירש אזי יחול שיתוף גם בנכסים/כספים אלו . לצורך הדוגמא נניח שהפקדת את כספי הירושה שלכם בחשבון המשותף ועשיתם בו שימוש משותף, או שהחלטתם לרכוש דירה משותפת והשתמשתם בכספי הירושה לשם רכישת הדירה וירשתם את הדירה בחלקים שווים לא תוכלו לטעון במקרה של סכסוך גירושין כי מגיע לכם מתוך כספי הדירה גם את החלק שהשקעתם בכספי הירושה אלא אם כן ערכתם הסכם כתב המצוין כי במקרה של פרידה תקבלו את כספי הירושה וכי אין לכם כוונה להחיל שיתוף על כספים אלו .

מה קורה כשכספי ירושה מתערבבים ברכוש?

כאשר כספי ירושה מתערבבים ברכוש המשותף הם הופכים לחלק מהרכוש המשותף לכן אם ברצונכם להחיל הפרדה לגביהם עליכם להפקיד כספים אלו בנפרד או לערוך הסכם מפורש עם הצד השני כי חרף העובדה שהכסף נמצא בחשבון המשותף או שנועד בו שימוש משותף במקרה של פרידה הסכם יחזור אליכם .

דירה שקיבלתם בירושה היא כמובן רכוש הנמצא בבעלותכם בלבד אולם אם תבחרו לגור בדירה זו יחד עם בני משפחתכם במשך שנים רבות מוטב כי תדאגו לכך שבמסגרת הסכם ממון ייכתב במפורש כי העובדה שהתגוררתם בדירה אינה מקנה זכויות לבן הזוג האחר .

גם רכוש/כספים שקיבלתם במתנה גם לגביהם  לא חל שיתוף וכל הכללים החלים על רכוש שקיבלת בירושה יחולו גם על רכוש שהתקבל במתנה.

לקבלת יעוץ, השאירו כאן פרטים

loading