מלאו פרטים ונחזור בהקדם
loading
לכל שאלה חייגו:
05254606200525460620

הסכם חיים משותפים

הסכם חיים משותפים בין בני אותו מין

הסכם חיים משותפיםהסכם לחיים משותפים בין בני זוג בני אותו מין הוא הסכם הזהה בתכליתו להסכם הנערך בין ידועים בציבור, ההסכם מגלם למעשה את האופן בו בני הזוג רוצים להסדיר את היחסים הממוניים בניהם והיחסים האחרים בניהם בתקופת חייהם המשותפת ולאחר פרידה . הסכם כזה רצוי מאוד לאשר בבית המשפט לענייני משפחה ולתת לו תוקף של פסק דין זאת על אף שהחוק אינו מחייב זאת וההסכם יהיה בתוקף גם אם לא יאושר בבית המשפט לענייני משפחה.

הסכם אשר יאושר בבית המשפט לענייני משפחה יהיה קשה מאוד לתקוף ו/או לבטל אם אחד הצדדים ירצה לעשות זאת בעת משבר. המנעד האפשרי להסכם לחיים משותפים הוא רחב ביותר והצדדים יכולים להסכים כמעט על כל דבר וכמעט בכול אופן , בית המשפט נוטה להתערב בהסכמות אלו לעיתים נדירות ביותר.

הצדדים יכולים להחליט על הפרדה רכושית מלאה במהלך החיים המשותפים תוך החלת שיתוף בנכסים מסוימים בלבד , הם יכולים להסכים על שיתוף מלא בנכסים ובזכויות במהלך החיים המשותפים , הם יכולים להסכים על מתן מענקים מסוימים בעת פרידה או במהלך החיים המשותפים , ניתן לכלול בהסכם זה הסכמות לגבי הפרדה בעסקים , ניתן לכלול הסכמות לגבי הילדים המשותפים ואופן גידולם , מזונותיהם והסדרי הראיה וכיוצב'.

חשיבות הסכם לחיים משותפים

חשיבותו של הסכם כזה היא לאין שיעור בייחוד בעת פרידה אולם גם במהלך החיים המשותפים. במהלך החיים המשותפים ההסכם ימנע אי בהירות ביחס להתנהלותכם הרכושית ותהיו חופשיים לפעול ולתכנן כאשר המצב הוא ברור וידוע לשני הצדדים ובמצב של פרידה ערכו של ההסכם יקר מפז שכן הוא ימנע ויחסוך מכם ניהול הליכים משפטיים ארוכים , כואבים ויקרים לכיס ולנפש.

יש לערוך הסכם שכזה אך ורק אצל עורך דין המתמחה בתחום בדיני משפחה, עריכת ההסכם דורשת ידע והתמקצעות בתחום המעמד האישי , כדאי שתדעו כי הסכם כזה אינו דומה להסכמים אחרים וכי קיימים דקויות שיש לעמוד עליהם בעת ערכת ההסכם ואישורו.

הסכמי הורות

הסכמי הורות והסדרי ראייה בין בני זוג חד מיניים

לקבלת יעוץ, השאירו כאן פרטים

loading