0525460620
הגדלת מזונות
ביקשה להגדיל את מזונותיה בסמוך לחתימה על הסכם הגירושין.
ביהמ"ש דחה את בקשתה ואף פסק נגדה הוצאות!
בני זוג ממרכז הארץ, הסתכסכו לאורך תקופה ארוכה, ולבסוף החליטו לשים קץ לנישואיהם ולהתגרש. הצדדים ערכו הסכם גירושין בו , נקבע כי האב ישלם למזונות שלושת ילדיו 3000 ₪ בחודש. בחלוף שנה מהחתימה על הסכם הגירושין, הגישה האישה תביעה להגדלת מזונות. לדברי עו"ד יעל שמואלי, המתמחה בדיני משפחה, ומייצגת את האב, כאשר מוגשת תביעה להגדלת/הפחתת מזונות ילדים, על הצד המגיש להצביע על שינוי מהותי.
פרקליטי האישה טענו כי החלטתם של בני הזוג לשלוח את אחד מילדיהם לפנימייה, מהווה שינוי מהותי שכזה. "אילו היו האישה ופרקליטיה צוללים אל נבכי החוק, הם היו מגלים ששליחת ילד לפנימייה אמורה דווקא לגרור צמצום בדמי המזונות המשולמים על ידי האב, בשני שלישים, ולא הגדלתם" אומרת עו"ד יעל שמואלי. עוד טענה עו"ד שמואלי כי לא ניתן להתייחס לסכום המזונות כהסכמה העומדת בפני עצמה ,אלא כחלק ממכלול הסכמות שנעשו בין הצצדים ולכן לא בנק יבטל בתי המשפט הסכמות שנעשו במסרגת ההסכם.
החלטת השופטת
השופטת קיבלה את עמדת האב, ודחתה את בקשת האישה על הסף, תוך שהיא מחייבת אותה בהוצאות משפט, על סך 7,500 ₪. בנימוקים לפסיקה ציינה השופטת שהסכם המזונות מהווה חלק משורה של הסכמות בין בני זוג מתגרשים המתבטאים בהסכם הגירושין בכללותו.
לעיתים מזונות נמוכים המקפחים לכאורה את האם, מקורם בויתורים כלכליים נכבדים אחרים, שערך האב כלפיה במסגרת הסכם הגירושין. על כן, פנייה לבית המשפט להגדלת/הפחתת מזונות כשנה בלבד לאחר אישור הסכם הגירושין, האמור לצפות פני עתיד, בדרך כלל לא תתקבל.
יעל שמואלי, עורכת דין ותיקה ומוכרת, מתמחה בדיני משפחה, גירושין, יישוב מחלוקות בין זוגות גרושים בסכסוכי משמורת ומזונות, כריתת הסכמי ממון, סכסוכי ירושה, צוואות, מינויי אפוטרופוס ועוד.