0525460620
הסכם ממון
הסכם ממון היא הדרך העיקרית שקובע החוק להסדרת הרכוש המשותף של בני זוג וכאשר בני זוג לא ערכו בניהם הסכם ממון יקבעו הוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג.
הסכם ממון הוא הסכם המפרט את המשטר הרכושי אשר יבחרו להחיל הצדדים על רכושם , בין אם יחילו שיתוף מלא על הרכוש , בין אם יחילו שיתוף חלקי על הרכוש ובין אם ינהגו בהפרדה מלאה בענייני הרכוש , הכול קביל ואפשרי וכמעט שאין כל הגבלה על תוכנו של הסכם ממון. רצוי מאוד לערוך הסכם ממון , הסכם ממון מונע מחלוקות ומאבקים משפטיים קשים ויקרים .
בתייחסות בתי משפט להסכמי ממון
בתי המשפט אינו נוהג לבטל הסכמי ממון אלא במקרים נדירים בלבד כגון מקרים בהם הסכם ממון נערך בכפיה במרמה או תחת לחץ ויש להוכיח ברמת הוכחה גבוה כי אכן זה היה המקרה על מנת שבתי המשפט יבטל הסכם ממון. הסכם ממון ניתן לערוך בין בני זוג שעתידים להינשא , היינו לפני מועד הנישואין או בין בי זוג שנישאו זה מכבר.
על ההסכם צריך להיות ערוך בכתב וחובה לאשר אותו בפני בית המשפט לענייני משפחה , אישור משמעותו הבאת ההסכם בפני בתי המשפט כאשר שופט בית משפט לענייני משפחה קורא את ההסכם בפני הצדדים במהלך דיון ובודק את תקפות הוראותיו וכי הצדדים ערכו את ההסכם בנפש חפצה ללא כך לחץ ו/או כפיה , לאחר שהשופט מאשר את ההסכם ונותן לו תוקף של פסק דין נכנסות הוראתו ההסכם לתוקף והוא הופך לפסק דין מחייב ומכאן הקושי בביטולו.
הוראות ההסכם יכולות להתייחס לחלוקת הרכוש במקרה של פרידה או חלוקת הרכוש במהלך הנישואין עצמם גם ללא כל קשר לפרידה. ללא ספק הסכם ממון הופך את החיים קלים יותר , ניתן לכלול בו גם הוראות המתייחסות לנושאים אחרים שאינם ענייני רכוש אולם הסכם ממון כשמו כן הוא עוסק בענייני ממון .
כאשר מבקשים לשנות מהוראות הסכם הממון שכבר אושר בבתי המשפט ניתן בהחלט לעשות זאת אולם חשוב לדעת כי על מנת שהשינוי יכנס לתוקף יש לערות אותו בכתב ולאשר אותו שוב בפני בתי המשפט לענייני משפחה.