0525460620
סכסוך גירושין ואלימות
אשת מעצב שיער הורחקה ממקום עבודתה, בשל אלימות בעלה, ונותרה ללא מקורות פרנסה
האישה ובעלה מראשון לציון, הקימו יחדיו מספרה משגשגת בשרון, כשהוא משמש כמעצב השיער, בעוד היא הופקדה על הצד העסקי. ברבות השנים התדרדרה מערכת היחסים שלהם, והאישה החלה לסבול מנחת זרועו של בעלה. בצר לה, פנתה האישה לעורכי דין אשר הוציאו נגד בעלה צו הגנה, שלא מתיר לו להתקרב אליה עד רדיוס של כמה מאות מטרים.
מה שעורכי הדין לא לקחו בחשבון, היה שצו ההגנה הדרקוני הכריח את האישה שלא להגיע למקום עבודתה, מה שלמעשה הפך אותה למובטלת מאונס. הבעל, המשיך לשגשג, כשאת מקום אשתו בנפרד ממלאים אחותו ובעלה. בכך נוצר, להערכת האשה, פער הכנסות של יותר מ-20 אלף ₪ בין בעלה לבינה.
משהבינה כי הייעוץ המשפטי אותו נטלה רק מחריף את מצבה, החליפה האישה את עורכי דינה בעו"ד יעל שמואלי, שהגישה לבית המשפט תביעה לאיזון משאבים, הכוללת גם את חלוקת המוניטין האישי של בעלה, מעצב השיער, עליו עמלו שני בני הזוג במשותף. הסיפור הזה מראה שלפעמים שימוש לא נכון בחוק עלול לגרום לפגיעה קשה דווקא בקורבן. הבעל והאישה, תושבי ראשון לציון, הקימו יחדיו עסק מצליח לעיצוב שיער באזור השרון, בו שימש הבעל כמעצב שיער, בעוד האישה מנהלת את כל הצד העסקי והכספי של המספרה.
אלימות היא עילה מספקת לגירושין?
לדברי האישה, המצויה בספרי העסק, העניקה המספרה המשגשגת לבני הזוג הכנסה נקייה קבועה של כ-25 אלף ₪ מדי חודש. בעטיו של סכסוך גירושין, החלה לסבול האישה מנחת זרועו של בעלה, והתלוננה על כך במשטרה. עורכי דינה ייעצו לה לפנות אל בתי המשפט בבקשה לקבלת צו הגנה נגד הגבר, צו שלא יאפשר לבעל להתקרב אליה עד לרדיוס של כמה מאות מטרים. מה שעורכי הדין לא לקחו בחשבון היה שצו זה יוריד את האישה מנכסיה.
לדברי עו"ד יעל שמואלי, המייצגת כיום את האישה, המספרה אמנם נוהלה על ידי שני הצדדים, אך בשל העובדה שהבעל היווה את לב העסק, בשל מקצועיותו כמעצב שיער, ובשל המוניטין שצבר, צו ההגנה גרם להרחקת האישה, הלכה למעשה - ממקום עבודתה. מתביעת האישה לאיזון משאבים עולה שבעוד שהיא נותרה מחוץ לעסק, אותו הקימה בעשר אצבעות, מיהרו אחותו של הבעל וגיסו, להיכנס לנעליה, והחליפו אותה בניהול הפן השיווקי והמסחרי של המספרה. במעשה זה השלימו לכאורה השלושה את ההשתלטות משפחתם על המספרה.
בצר לה חיפשה האישה מקור פרנסה, והחלה לשמש כאשת מכירות בשכר של כ-4000 ₪ בחודש, בעוד היא רואה בעיניים כלות, כיצד בעלה לשעבר ומשפחתו, ממשיכים לגרוף עשרות אלפי שקלים מדי חודש מהמספרה שלה. האישה, שהבינה שהייעוץ המשפטי אותו קיבלה מחבל במצבה יותר מאשר מסייע, פיטרה את עורכי דינה ומיהרה לשכור תחתיהם את עו"ד יעל שמואלי.
לדברי עו"ד שמואלי, המצב בו הבעל עושה במספרה כבתוך שלו כבר למעלה מ-3 שנים, וגורף בכל חודש משכורת הגדולה פי 6 ממשכורת אשתו, יוצרת פערי הכנסה בלתי נסבלים, המהווים שוד לאור יום. לדבריה, הגיעו שני בני הזוג לשעבר אל הנישואין ללא כל רכוש. לרמת החיים הגבוהה בה חיו לאורך השנים אחראי העסק אותו הקימו במשותף.
על כן דורשת עו"ד שמואלי לא רק לחלוק ברכוש המשותף של השניים, אלא גם להכליל במסגרת חלוקת הרכוש חלקים ממשכורתו העתידית של מעצב השיער, בשל מקומה המשמעותי של אשתו ברכישת מוניטין זה. עו"ד שמואלי הגישה בשם האישה תביעה לאיזון משאבים ונכסי קריירה – בטענה, שלאישה מגיע יותר ממחצתי הרכוש וזכויות במוניטין הבעל ובנכסי הקריירה(פערי ההשכרות בין הצדדים לאורך השנים ועתיד).
יעל שמואלי, עורכת דין ותיקה ומוכרת, מתמחה בדיני משפחה, הסכמי גירושין, יישוב מחלוקות בין זוגות גרושים בסכסוכי משמורת ומזונות, כריתת הסכמי ממון, סכסוכי ירושה, צוואות, מינויי אפוטרופוס ועוד.